3 trin til at undgå stivhed i kroppen

dfv4

Hvis du har stillesiddende arbejde, tilbringer du mange timer om dagen på en kontorstol eller lignende. Har du et andet arbejde, hvor du befinder dig i den samme stilling det meste af tiden, har det samme effekt på din krop. Du kan blive stiv og øm.

Din krop har godt af at blive rørt og blive brugt. Den er skabt til bevægelse og skal holdes ved lige. Hvis du bruger din krop hver dag, kan du undgå at blive stiv og øm.

Du kan holde kroppen smidig, bevægelig og stærk med yoga. Er det en helt ny ting for dig, så skal du bare følge nedenstående tre trin, og så er du i gang.

Find tøj til yoga

Når du skal dyrke yoga, skal du bruge noget behageligt tøj. Du skal kunne bevæge kroppen frit, uden at dit tøj strammer eller sidder i vejen.

Du kan bruge en t-shirt eller en sports-bh på overkroppen. På underkroppen er det godt med nogle yogatights. De er lavet, så du får bevægelsesfrihed og komfort. Det er selvfølgelig vigtigt, at du får valgt den rigtige størrelse. Så er bukserne hverken for stramme eller så store, så du svømmer i dem. Begge dele er ikke godt for bevægelsesfriheden.

Brug lidt tid på at finde det helt rigtige tøj. Du kan få gode råd til at finde de bedste yogatights på yogatights.dk. En t-shirt har du måske allerede liggende, men så find din mest behagelige t-shirt frem.

yoga

Find yoga-øvelser

Næste trin er at finde noget undervisning. Der ligger masser af gratis yoga-undervisning online. Hvis du kan leve med ikke at have et sammenhængende forløb, så kan du klare dig med online videoer. Så kan du finde en øvelse her og en øvelse der.

Det giver også god effekt på din krop, selvom du ikke følger et professionelt sammensat forløb. Hvis dit mål er at bruge kroppen og holde den bevægelig, kan du sagtens lave sporadiske, blandede øvelser.

Prøv at søge på Youtube eller Google. Du kan søge på ”gratis yoga” eller ”free yoga”. Så vil du finde en masse videoer, hvor nogen demonstrerer en øvelse.

Kom i gang!

Det sidste trin er simpelt, når først du har udført de to første: Kom i gang. Nu skal du hoppe i tøjet og begynde at gøre det samme, som de gør i de videoer, du har fundet.

Du skal bare gøre det, så godt du nu kan. Nogle yogaøvelser er fysisk meget svære. Dem kan du nok ikke udføre perfekt. Men du kan prøve, og så gør du noget med din krop.

Som med alt andet nyt, man prøver, gælder det i starten mest bare om at prøve. Man skal prøve sig frem for at lære. Nogle ting skal trænes op, før man kan udføre dem helt korrekt. Andre ting skal man lige afprøve nogle gange, før man helt forstår, hvad man skal gøre. Så se bare at komme i gang. Prøv at udføre de øvelser, du kan finde. Så kan det være, du bliver grebet af det og en dag melder dig på et hold.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *