3 uundværlige ting i din hverdag

dfv4

Mennesker lever vidt forskelligt, og vores prioriteter er helt forskellige fra person til person. Nogle mennesker trives med en hektisk og travl hverdag, med mange mennesker og gæster i hjemmet og planer dagen lang. Andre mennesker foretrækker rolige dage med ikke alt for mange planer, og hvor en stor del af ugen tilbringes i eget eller familiens selskab.

Men uanset hvilket liv du lever, og hvad du trives bedst i, så er der nogle ting, som alle mennesker har brug for.

Ro

Et hjem, der giver dig ro

Når du kommer hjem fra en lang dag på arbejdet, er det alfa og omega, at du ikke bliver stresset eller taber overskuddet fuldstændigt, når du kommer ind af døren. Det er virkeligt vigtigt at have et dejligt hjem, som du er glad for, og som du trives i. Et hjem skal få dig til at slappe af og lade op, så du kan bruge energien på alle de dejlige og sjove ting.

Derfor foretrækker de fleste også at have et opryddet hjem, fordi rod – i hvert fald for flertallet – kun dræner dig for energi. Sørg derfor for at få indrettet hjemmet i præcis den stil, du ønsker. Om det er fyldt med ting og nips, eller det er minimalistisk og hvidt, er helt underordnet – så længe du trives der. Brug en masse opbevaringskasser til at gemme rod og papirer af vejen, så overfladen syner mere ordentlig og harmonisk. Vælg eventuelt kasser i mange forskellige former, farver og faconer, så de indgår som en livlig og farverig del af din indretning. 

En krop der giver dig overskud

Kroppen er faktisk ret fantastisk, hvis man tænker på, hvor meget den skal stå imod i løbet af en helt almindelig dag. Det er kroppen, der giver dig energi til at klare alle de mange daglige gøremål og samtidig bevare humøret og overskuddet. Den sørger for, at du kan præstere, når du har behov for det, og den fortæller dig, hvis du forsømmer den.

Derfor er det også rigtigt vigtigt at passe godt på kroppen – du har kun én. Og du kommer ikke udenom, at daglig motion er en nødvendighed. Ikke nødvendigvis for at tabe dig eller få vaskebræt, men ganske enkelt for at holde din krop stærk og sund. Den kan ikke undvære daglig bevægelse, og det kan dit sind heller ikke. 

Når du går i gang med at motionere, vil du nemlig meget hurtigt mærke, hvor mange ekstra point du får på overskuds- og energikontoen, og det betyder, at du vil være meget friskere i hverdagen og have overskud til markant mere i løbet af din daglige rutine. Desuden bliver man i godt humør og får forøget energi af at træne, fordi træningen sætter endorfiner fri i kroppen.

Synes du, at det er svært at mase træning ind i dit program, så start med en blid hjemmetræning. Så kan du altid melde dig ind i et fitnesscenter senere, når du har fået en god rytme.

Person der sover

En søvn, der giver dig energi

Søvn er livsnødvendig, og der er ingen mennesker, der kan undvære den. Nogle har brug for mere søvn end andre, men basalt set har vi alle brug for at sove 6-8 timer hver nat. Og det kan faktisk være livsfarligt at nedprioritere søvnen, fordi kroppen således ikke får den hvile, som den har et stort behov for. 

Du skal derfor også sørge for at få så uforstyrret søvn, som overhovedet muligt. Dit soveværelset bør ikke være placeret ud til en vej, og det bør placeres i det roligste hjørne af huset eller lejligheden. 

Døjer du med at skære tænder om natten, er det vigtigt, at du investerer i en bideskinne, så du ikke bliver forstyrret om natten, og så du er frisk hele dagen. Det er virkelig vigtigt at investere i sin søvn, og alle hjælpemidler på vejen er pengene værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *