Bliv klar til foråret

dfv4

Foråret er dejligt. Fuglene begynder at kvidre, der kommer lidt varme i luften og alting vågner op. Det kan være dejligt at se på, når forårsblomsterne begynder at farve haven i alle mulige farver. Der kommer også mere grønt. I det hele taget kommer der mere liv i haven og naturen generelt.

Det er dejligt med liv, men der er også nogle ulemper ved det. I hvert fald for haveejerne. Mere liv i det hele betyder nemlig også, at der kommer mere liv i det uønskede og krævende. Hækken skal klippes, fordi den gror voldsomt. Og græsplænen og bedene skal holdes fri for ukrudt, der også gror lystigt.

Haekkeklipper

Bliv klar til at klippe hæk

Det kræver ikke så meget forberedelse at blive klar til at klippe hækken. Men der er alligevel lige et par ting, der skal være på plads. Og så kan forberedelse altid gøre tingene nemmere.

Du skal først og fremmest sørge for, at du har en hækkeklipper. Vi kan anbefale en Bosch hækkeklipper. Så har du værktøjet til at få klippet hækken.

Du skal også sætte dig ind i, om der er nogle regler om hækkens højde, hvor du bor. Hvis du bor til leje, kan du kigge i din lejekontrakt.

Det kan også være, at du gerne vil have arrangeret noget hjælp. Så hiv fat i dem, du kender, som måske vil sige ja til at hjælpe dig. Du kan jo tilbyde at hjælpe dem bagefter. Eller du kan give en lækker middag, når I er færdige.

Krokus

Gør bedene klar

Lidt grundig forberedelse i bedene kan spare dig for meget ukrudtspilleri. Du kan starte i det meget tidlige forår med at tage, hvad der er kommet op af ukrudt. Derefter kan du finde et godt bunddække. Vælg et, der falder i din smag, og som passer ind i din have.

Med bunddække i dine bede vil der langt fra komme lige så meget ukrudt op. Det vil slet ikke være et lige så stort arbejde at gå og pille det. Du kan måske nøjes med en lille tur om ugen. Og resten af tiden kan du nyde dine smukke bede – og din flotte hæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *