Den perfekte lejlighedshund

dfv4

Er du dyreelsker? Er du vokset op med kæledyr, eller har du altid drømt om at have en pelset følgesvend, der ikke bare er en hamster i et bur? En hund måske? Sådan en kan være svær at finde plads til, især hvis man bor i byen. Det er dog ikke umuligt. Læs med her og se, hvad du kan gøre for at realisere drømmen om at blive hundeejer som bosat i en by.

Køb en hund der passer til bymiljøet

Hunden har siden de første hulemænd begyndte at fodre de mindst aggressive ulve om arnestederne været en trofast hjælper og beskytter for mennesket. Der er dog langt fra urskoven til den pladsmangel, som urbane lejligheder byder på. Derfor kan idéen om at have hund for mange der er vokset op i byerne virke som en fjern drøm.
De er ofte store og kræver meget motion, og det kan virke urealistisk at finde plads og tid til at pleje sådan et væsen på de begrænsede kvadratmeter, en lejlighed i byen består af. Det er da også tilfældet, hvis man er stålsat på at eje en sibirisk husky eller alaskan malamute. Det er dyr som spiser mere end en voksen mand og som gerne skal tilbagelægge den halve distance over den grønlandske indlandsis dagligt. Ikke optimale væsener at skulle lufte på smalle fortov.
Der findes heldigvis hunde, der er bedre egnet til mindre plads, og som ikke kræver så megen motion. Malteseren er for eksempel en perfekt hund, hvis man bor i lejlighed, men stadig gerne vil have hund. Hvis du vil vide mere, kan du læse mere dybdegående om fordelene ved en malteser på malterserhund.dk.

Det er en forholdsvist lille hund, der ikke kræver så meget motion som sine større artsfælder, og derfor passer den bedre til bymiljøet og byparkernes begrænsede vidder.
Det er en selskabshund, hvilket vil sige, at den ikke som andre racer er avlet til nogen praktiske formål, men simpelthen bare til at være fornøjelige følgesvende til mennesker. Det betyder blandt andet, at den har et roligt temperament, der godt hvis man for eksempel har små børn, og at den ikke fælder synderligt meget, så den er både nem at rydde op efter og allergivenlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *