Disse fordele har teknologien givet os

dfv4

Den teknologiske udvikling går stærkt. Der bliver opfundet nye ting hele tiden. Teknologiske værktøjer bliver forbedret hver dag.

For nogle er det svært at følge med. Når der hele tiden kommer nye ting, kan man føle sig presset til hele tiden at følge godt med i, hvad der findes på markedet. Man skal også lære at bruge alt det nye. Og en hurtig udvikling kan stresse, fordi der er så meget, der forandrer sig hele tiden. Der er ikke meget, der bare bliver ved det gamle.

Den teknologiske udvikling har altså sine ulemper, fordi det går så stærkt. Til gengæld giver teknologien os også nogle fordele. Faktisk rigtig mange af dem. Hvis man virkelig ville, kunne man liste mange lange sider op med disse fordele. Her begrænser vi os til tre af fordelene.

Bil kører ind i kvinde silhuet

Sikkerhed

En af fordelene, vi får fra teknologien er sikkerhed. Vores sikkerhed er noget større i dag, end den var for mange år siden.

I dag har vi fx biler, der kan advare os, før vi kører ind i noget eller nogen. Vi har avancerede røgalarmer, der kan rydde hele bygningen, hvis der er brand et sted. Vi kan få komfurer, som ikke brænder vores fingre, hvis vi rører ved dem.

Teknologien hjælper os også med at undersøge mange ting, så vi kan finde ud af, om noget er giftigt eller farligt.

Og har du hørt om det selvdrevne låsesystem Iloq? Det er et låsesystem, hvor du kan programmere låsene. Der er endda kopibeskyttede nøgler med til, og du kan holde øje med, hvornår de bliver brugt. Selv vores låse er altså blevet mere sikre.

Kommunikation

Udover at give os større sikkerhed, har teknologien lettet vores kommunikation. Vi kan meget nemt komme i kontakt med hinanden i dag. Der er mange muligheder for at kontakte et andet menneske, og de fleste af os bærer rundt på et kontakt-apparat hele tiden.

Vi behøver ikke at sende et fysisk brev for at fortælle nogen noget. Vi kan bare sende en mail eller en anden digital besked. Den er fremme efter nogle sekunder i stedet for nogle dage. Så det er blevet noget hurtigere at skrive til nogen – og det bruger noget mindre papir.

Kommunikationen med vores nærmeste er blevet nemmere, men også kommunikationen med fremmede og dem, der er langt væk er nemmere. Teknologien har muliggjort, at vi nemt og hurtigt kan kontakte en person på den anden side af kloden og have en real-time samtale.

Også det at kommunikere nyheder ud er blevet mere effektivt. Tænk fx på det gratis nyhedssite dagens, hvor du kan læse nyheder om alt. De er hurtige til at skrive om det, når der sker noget. Der kommer løbende nyheder inddelt i flere emner. Og du har nem adgang til dem alle. Du skal bare klikke dig ind på deres site.

Streaming på mobile

Underholdning

Al den sikkerhed, som teknologien har givet os, har givet os mindre at bekymre os om. Alle de forbedringer og effektiviseringer, den har givet os, har forsynet os med mere fritid. Men heldigvis har teknologien også sørget for, at vi ikke skal kede os. Den byder nemlig også på ganske meget underholdning.

Vi har nem adgang til rigeligt med underholdning i dag via streamingtjenester, quizzer, musiktjenester og så videre. Og det hele kan tilgås fra vores mobil eller computer, som vi alle har i lommen eller derhjemme.

De fleste af vores mobiler indeholder også spil, som vi kan få mange timer til at gå med. Og på tabletten eller e-readeren kan vi læse en masse bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *