Er tiden inde til, at elbilen flytter hjem til jer?

dfv4

Elbiler sælges i stadig større grad til de private hjem. Der bliver efterspurgt flere elbiler, billigere elbiler og elbiler med længere batterilevetid. 

Det er nu, vi som samfund skal rykke for at kunne omstille i tide. Og udvindingen af den bæredygtige energi er selvfølgelig også nødvendig, hvis elbilerne skal give mening. 

Hvad er ellers ideen i at udskifte næsten alle de private bilejeres biler med elbiler, hvis disse ikke hjælper, men derimod beskadiger klimaet? 

Styrer_trafikken

En elbil i hjemmet

Når I køber en elbil hjem til husstanden, minder det lidt om at få sig en baby. De første mange måneder er I ekstremt opmærksomme på, om det nye medlem af familien har det godt. I vågner måske endda om natten badet i sved af frygt for, om den lille ny nu også lader ordentligt. 

Det er en god ide at være opmærksom på elbilens ankomst i garagen. Det kræver nemlig lidt mere planlægning og koncentration, når I får den nye bil ind i garagen.

I anskaffer jer formentlig en elbil lader sammen med elbilen. Det er i hvert fald en meget klog beslutning at træffe for jer. 

Ladestanderen skal overvejes rimelig nøje. I vil hverken have en virkelig langsom lader, men omvendt behøver den ikke være superhurtig og -dyr. Den vil som oftest blot lade bilen, når den står i garagen om natten. Derudover er udviklingen virkelig i hopla på dette område, hvorfor en mere effektiv lader til en god pris vil kunne købes om nogle år – formentlig. 

Hvor mange kilometer skal I køre?

Ved købet af jeres elbil skal I først og fremmest overveje, hvor langt denne bil skal kunne køre. Hvis den bruges dagligt til at køre 100 km, vil langt de fleste elbiler kunne bruges. 

Hvis den udover de 100 km om dagen til og fra arbejde også skal bruges til fodboldkampe, til familiebesøg mm., kan der opstå problemer. Disse vil I ofte kunne planlægge jer ud af. Skulle arbejdet f.eks. have ladestandere til rådighed, er det også en kæmpe gevinst. 

Når der spilles kamp eller I besøger familien, kan bilen også lade imens. Det ikke sikkert, at det overhovedet er nødvendigt, men det skal altid overvejes.

Planlægning er virkelig nøgleordet, hvis I vil blive glade for jeres elbil. Husk altid at snakke sammen derhjemme, om hvordan og hvor meget bilen skal bruges denne uge. 

Alternativt kan der købes en elbil med særlig stort batteri og med hurtige ladestandere på vejene. Desværre kræver disse ofte en meget dyb pengepung.  

elbil

Strømmen bliver grønnere og grønnere

Og ja, I skal købe en elbil, selvom regeringen måske er blevet mindre klimaambitiøse. Valget af elbilerne viser sig gang på gang at have en bedre virkning på klimaet end diesel- og benzinbiler. 

Selv i dag hvor kun halvdelen af vores elforbrug kommer fra bæredygtige energikilder i Danmark, giver elbiler et grønnere aftryk. Og dette aftryk bliver kun grønnere som dagene går. 

Om tiden er inde til en elbil hos jer, må være op til læseren at vurdere. I hvert fald kan det siges. 

  • At valget giver mening for klimaet
  • At valget giver mening for langt de fleste bilister
  • At I vil kunne planlægge jer til et perfekt brug af elbilen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *