dfv4

Vi har alle nogle emner, der ikke interesserer os. Når de kommer på banen, melder vi os ud af samtalen. Måske er et af dine emner eltavler. Det interesserer dig ikke, og du kan ikke se noget formål med at interessere sig for det. Men det er ikke formålsløst at interessere sig bare en lille smule for eltavler. Du bør i hvert fald vide, hvad det er, og hvor den sidder i dit hus.

Skilt

Hvad er en eltavle?

En eltavle bliver også kaldt et HPFI-relæ. Der sidder en i alle huse. Den er en vigtig del af de faste elinstallationer, der også er i alle bygninger i dag. Det er en fast bestanddel af elinstallationerne. Der kan godt være forskel på, hvor og hvordan de andre elinstallationer er i huse, men der er altid en eltavle.

Eltavlen er der, hvor sikringerne sidder. Den samler styringen over husets strøm. Du har sikkert hørt om, at en sikring kan springe. Det er det, der sker i eltavlen, når der er noget galt. Hvis et elektrisk apparat i huset fx kortslutter, så slår eltavlen strømmen fra, så der ikke sker mere.

Hvor sidder den?

Det er godt at vide, hvor eltavlen sidder i dit hjem. Du kan nemlig komme ud for at skulle bruge den. Derfor sidder den også ofte et sted, hvor den både er nem at finde og nem at komme til.

Du kan fx få gavn af eltavlen, når du vil slå strømmen fra. I hele huset eller bare i et rum. Det kan du nemt gøre på eltavlen, og så kan du helt trygt gøre det, du skulle.

Hvis der går noget galt, og en sikring springer, har du også brug for at finde eltavlen. Når en sikring springer, slår strømmen fra i det område i huset, som sikringen hører til. Når du har koblet det apparat fra, der har slået strømmen fra, kan du på eltavlen slå strømmen til igen.

Installation

Sikkerhed

Eltavlen er smart at kende til, fordi der kan komme praktiske situationer, hvor du skal bruge den. Den er også god at have i huset, fordi den øger din og din boligs sikkerhed.

Med en eltavle i huset er der mindre risiko for brand. Den forebygger overbelastninger og kortslutninger. Der er også mindre risiko for at få stød.

Der er størst sikkerhed med en nyere eltavle. Har du en meget gammel en i dit hus, kan det være en god idé at få den skiftet ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *