Få en god start med hunden

dfv4

Hvis du går og overvejer at tilføje en hund til familien, så er der rigtig mange at vælge imellem. Der findes flere hundrede forskellige racer, og så de kan alle blandes på et utal af måder. Du kan anskaffe dig en hvalp, eller du kan overtage en voksen hund. Der er mange muligheder og mange overvejelser.

Uanset hvilken hund du ender med, er det vigtigt, at I får en god start sammen. En hvalp skal have en god start på livet og lære at føle sig tryg ved dig. En voksen hund skal falde til i sit nye hjem og knytte sig til dig i stedet for til den tidligere ejer.

Hundetræning med gravhund

Vælg type

Har du besluttet dig for, at du gerne vil have en hund, så tænker du nok: Hvilken hund skal jeg vælge? Det er også et vigtigt spørgsmål.

Der er mange hunderacer og endnu flere blandinger at vælge imellem. De ser alle forskellige ud, og det kan være fristende at vælge efter udseendet. Nogle hunde er meget smukke. Men du skal passe på med kun at vælge ud fra det ydre. Du skal også sætte dig ind i hundens indre. De forskellige racer har forskellige personligheder. Du bør vælge en hund af en type, der vil passe godt til dit liv.

Du skal også overveje, om du skal vælge en hvalp eller en voksen hund. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Igen kan din livssituation afgøre det. Har du hårdt brug for din nattesøvn, gider du ikke blive vækket om natten af en hvalp, der skal tisse. Har du netop ikke så meget arbejde for tiden, så kan der være tid til at træne en hvalp op fra bunden.

Forbered dig

Når du har undersøgt nogle racer og besluttet dig for en, skal du også forberede dig på andre punkter.

  • Du skal bruge noget udstyr.
  • Der skal være styr på forsikringen, når du henter hunden.
  • Du skal finde noget hundetræning.
  • Du bør sætte dig lidt ind i hundesprog.
  • Osv.

Om du har haft hund før eller ej, så er forberedelse vigtigt. Jo mere du ved om hunde og den specifikke race eller blanding, du har valgt, jo bedre vil det gå. Viden vil hjælpe dig. Der kommer helt uundgåeligt en masse situationer, hvor du ikke kan gætte dig til den bedste løsning. Hvor det vil være smart at kende til den frem for at prøve dig frem. Derfor bør du forberede dig, så godt du kan.

Online-hundetraening

Søg hjælp

Du behøver ikke at forberede dig helt alene. Du behøver heller ikke være alene, når du har fået hunden hjem. Det vil kun være godt, hvis du søger hjælp hos nogen, der har større erfaring og mere viden.

Når du begynder til hundetræning, kan du sikkert spørge instruktøren om mange ting. Du kan også finde meget hundetræning og rådgivning om hunde online. Så kan du stille spørgsmål til en erfaren hundetræner, eller du kan finde e-bøger og e-kurser, som du kan gennemgå derhjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *