Fire sportsaktiviteter i naturen

dfv4

Vi er heldige her i Danmark. Vi har en masse smuk natur. Ligegyldigt hvor i landet vi bor, har vi heller ikke ret lang vej til et stykke smuk natur.

Al den natur skal vi huske at værdsætte og udnytte. Vi kan udnytte den til meditativ afslapning, men vi kan også lave mere aktive ting i naturen.

Her giver vi dig fire sportsaktiviteter, der kan foregå i den danske natur.

pause

Sejl i kajak

Du kan tage en tur til vandet og sejle i kajak. Det er en super sjov aktivitet, hvor du dårligt nok lægger mærke til, at det er hårdt, fordi det er så sjovt. Når du suser hen over vandet og mærker vinden i ansigtet, føles det lidt som at flyve.

Du kan sejle i kajak alene, hvis du er erfaren. Det er dog altid mere sikkert at være flere på vandet. Så kan I hjælpe hinanden, hvis der skulle gå noget galt. Det kan også være sjovt at være flere. I kan sejle i hver jeres kajak, eller I kan sejle sammen.

Tag på vandretur

Er du mere til skov end vand, så kan du tage på vandretur. Det er en rolig aktivitet, men det kan stadig blive hårdt, hvis du går langt.

Tager du på en lang vandretur i de danske skove, skal du sørge for at have nogle gode sko på. De skal være skabt til at gå langt i. Så bliver dine fødder – og resten af din krop – ikke ødelagt, selvom du vandrer hele dagen. Husk også mad og drikke og gerne et kamera.

En vandretur kan selvfølgelig også foregå langs vandet. Eller du kan vandre både i skov og på strand.

natur

Tag på cykeltur

Kan du lide at komme omkring, kan du hoppe på cyklen og cykle en tur. Du kan nemt have en god madpakke med i cykelkurven eller i en rygsæk, og så kan du cykle hele dagen. Du kan lave nogle stop på vejen og nyde udsigten, se seværdigheder eller bare holde en spisepause.

Du kan cykle alene, eller I kan cykle sammen. Det kan være hyggeligt og givende at tage af sted en hel dag med madpakke og eventuelt planer om nogle bestemte stop. Det hyggelige samvær kan starte allerede, når I sætter jer og planlægger jeres tur.

Skovens fitnesscenter

Går du normalt i fitnesscenter, så prøv at flytte dine øvelser ud i skoven. Du kan sagtens træne i naturen. Den friske luft er faktisk dejlig at træne i.

Du kan træne de samme muskler i skoven, som du kan i fitnesscentret. Du kan udnytte træerne og bruge din egen krop. Lidt forberedelse kan være en god idé, hvis du ikke er helt skarp på, hvordan du træner de forskellige muskler på andre måder end med en maskine i fitnesscentret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *