Hvad skal vi lege? Vi undersøger det

dfv4

Keder du og dine venner dig en almindelig aften? Eller mangler du inspiration til en god fest-leg for voksne? Skal der lidt anderledes underholdning til, hvor hjernecellerne også kommer i gang? Så kan du foreslå, at I leger en leg, hvor man skal finde på forbindelser mellem ting, der umiddelbart ikke har meget med hinanden at gøre.

Notesbog og blyant

Find forbindelser

Legen går ud på at forklare, hvad to eller flere ting har til fælles. Man må gerne være kreativ, og man må gerne komme med en lang forklaring om en onkels gamle cykel, der kom med på færgen og væltede ind i en Mercedes. Så længe historien er sand.

Legen er sjov i sig selv, fordi den giver en masse underholdende historier. Det kan være rigtig sjovt at høre, hvad folk finder på. Men I kan give den lidt ekstra ved at lade nogen vinde. Når alle har fortalt om en forbindelse mellem to vidt forskelligt ting, kan I tage en (anonym) afstemning om, hvilken forklaring der var bedst. Vinderen er så den, der har fået flest stemmer. Det kan anspore til at finde på endnu sjovere forbindelser.

Det kan være helt tilfældige ting, som skæbnen afgør for jer, at I skal kombinere. Det kan også være to ting, som de andre deltagere udvælger. Det bestemmer I selv. Det er bare sjovest, hvis det er to ting, der ikke er så nemme at forbinde med hinanden. Lad os tage et eksempel:

Hvad har nyheder og plankeborde til fælles?

Det kan fx være, at en af jer skal finde en forbindelse imellem nyheder og plankeborde. Der vil være mange mulige forklaringer på en forbindelse, men en af dem kan være saml selv. Spilleren kan forklare:

Du kan samle dit eget plankebord med lige præcis de dele, du bedst kan lide. Med et gør det selv plankebord kan du få et bord, der passer lige til din smag. Du vælger plankerne og hvilken type træ, de skal være. Du vælger også selv, hvilken slags bordben der skal på bordet, og hvad de skal være lavet af. Så kan du lave dit helt eget plankebord.

Du kan også selv samle dine nyheder. På det smarte nyhedssite nyheder24 kan du klikke dig ind på en kategori og læse nyheder om det emne. Du kan altså selv samle dine sportsnyheder eller nyheder om sundhed.

Spilleren kan også komme med en anden forklaring:

En nyhed inden for boligindretning er, at der stadig er stor interesse for plankeborde. Det er en trend, der holder. Plankebordet er nemlig ikke bare et bord, men også en smuk genstand, der kan give hjemmet sjæl. Det er et helt kunstværk og giver en moderne indretning et nyt pust.

Noget af det nyeste inden for plankeborde er, at man nu selv kan sammensætte lige det bord, man ønsker sig. Det kan være svært at finde det helt rigtige plankebord, hvis det skal være en bestemt træsort og have nogle bestemte ben. Men nu kan man selv vælge og sammensætte delene med et gør det selv plankebord.

Træplanker

Forbered legen

Vil du gerne lege denne leg, vil det være en god ide at forberede dig i god tid. Find på en masse forskellige, svært kombinerbare ting. Skriv en liste, I kan få inspiration fra, eller en masse små sedler, I kan trække af. Så er du forberedt. Skal skæbnen afgøre, hvad I skal kombinere, trækker i bare to sedler. Skal de andre spillere finde på, kan det være godt at have nogle idéer i starten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *