I disse tilfælde skal du bruge en social advokat

dfv4

Står du i en situation hvor du føler dig svigtet af kommunen? Så har du muligvis brug for en socialadvokat. Der kan dog være mange situationer, hvor du skal overveje, om du har brug for en advokat med speciale i socialret. I den her artikel opstilles en række situationer hvor du kan få brug for en socialadvokat, og du kan dermed forhåbentlig blive klogere på hvornår du har brug for lige netop sådan en. For når du står midt i situationen, kan det være enormt svært at overskue og tage stilling til, om du har brug for en advokat.

 

Først og fremmest så kan en socialadvokat være din personlige rådgiver og vejler igennem en svær og hård tid. Socialadvokaten kan have overblikket over hele din situation, og være dit talerør udadtil, så du ikke kommer yderligere i klemme, og føler dig endnu mere svigtet af samfundet.

 

I tilfælde hvor man har brug for en socialadvokat, er der typisk mange følelser på spil. Disse situationer involverer ofte socialvæsnet og den enkelte borger. Og her skal man være opmærksom på, at det for kommunen er ren procedure, og derfor er der ikke nogen følelser i spil hos dem. Sidder du netop i en sag der omfatter det sociale væsen og dig, så er det en klog idé at få fat i en advokat i socialret.

Advokat socialret – hvornår skal jeg bruge sådan en?

Advokat socialret? En advokat med speciale i socialret, kan være med til at føre din sag. Dog er der en masse processer du skal igennem før du kontakter en socialadvokat. Herunder skal du søge om at få aktindsigt i din sag, herefter har du så ret til en besidder, som er en person der kan være med til dine møder hos kommunen. 

I hvilke tilfælde skal du så benytte dog af en socialadvokat? De typiske tilfælde hvor der skal bruges en socialadvokat er typisk sager der omhandler:

  • Fleksjob
  • Førtidspension
  • Handicapretten
  • Sygedagpenge

 

I sådanne sager vil en socialadvokat stå for alt det juridiske, og herunder være din vejleder i forhold til hvordan du skal gribe sagen an. På denne måde, vil en socialadvokat skabe både ro og overblik i en svær situation.

Er det så muligt at finde en gratis advokat? Du finder ikke en gratis advokat, men der kan være utrolig mange penge at spare, ved at finde den helt rigtige advokat. Det er vigtigt at forstå, at en besidder ikke er det samme som en socialadvokat. En besidder kan du få stillet til rådighed ganske gratis fra kommunen. Det er dog i dag muligt at få indhentet flere tilbud fra advokater, på nettet. Så kan du vælge den advokat og den pris, der passer lige netop til dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *