Velvære i hjemmet – sådan påvirker dine designvalg dit humør

dfv4

Det lyder muligvis som noget nogen har fundet på, blot for at sælge flere møbler – men hvorledes dit hjem ser ud og hvorvidt du faktisk kerer dig om udseendet på noget så simpelt som dine spisebordsstole, kan have en diskret men betydelig indvirkning på dit sind.

Der er mange bud på, hvorledes man kan indrette et rum således at det skaber glæde – faktisk er mange butikker så opsatte på at vise dig hvordan du kan indrette dit hjem, at de smider reklamer efter dig dagligt.

Kvinde sidder i dagligstue

Mærk efter hvad der virker for dig 

En anden tilgang der er mindre fokuseret på marketings-aspektet af boligindretning og mere fokuseret på selve psykologien er følgende.Udvælg et rum i dit hjem: Tøm hovedet for alle tanker og træd derefter ind i rummet.

 • Hvad får rummet dig til at føle?
  Vurder om der opstår en positiv eller negativ fornemmelse.
  Reflekter over hvilket indtryk farverne, møblerne og teksturerne i rummet giver dig
   
 • Føler du at rummet giver dig mere energi?

          Rum der er overfyldte eller har en mørk tone kan få dig til at føle en vis sløvhed, mens rum der bruger åbne flader og lyse farver kan virke mere energiske. Hvad foretrækker du?

 • Har rummet de rigtige “former og farver”.
  En grundregel er at rum hvor du skal slappe af bør have bløde former og derfor også møbler der afspejler dette, mens rum hvor du forventer at arbejde meget, bør have skarpe kanter. 


Når du er nået igennem ovenstående trin så spørg dig selv, “hvad kan jeg gøre for at dette rum giver mig større glæde og velvære”, og følg derefter din intuition. Sørg for at dit hjem bringer lykke, og ikke blot følger den gældende mode. Ønsker du hvide spisebordsstole ved et rødt bord fordi det bringer dig glæde, så gør det! Det vigtigste er at du føler dig glad når du træder ind i din spisestue. 

Soveværelse med lyse farver

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *